JORDVARME

Hos Bjerndrup VVS er vi klar med vejledning, hvis du overvejer om etablering af jordvarme er en mulighed for dig.

Efter installationen af jordvarmeanlægget, er det faktisk en af de billigste opvarmningsformer på markedet. Det skyldes at jordvarmeanlægget høster jordens energi, og bruger den til opvarmning af boligen. Jordvarmeanlægget kan nemlig udnytte de ubegrænsede mængder energi, som solen tilfører jorden i løbet af sommermånederne. Energien forsvinder ikke i løbet af vinteren, og kan derfor udnyttes hele året. F.eks. kan energien anvendes via et varmvandsanlæg, som overfører varmen ud i boligen.

Jordvarmeanlægget indsamler energien fra jorden via nedgravede varmeslanger i haven. Hvis du har et gammelt oliefyr, og skifter til et varmepumpeanlæg, så kan du spare op til 50% på varmeregningen. Samtidigt reducerer du dit CO2-udslip med op til 65% ift. Fossile brændstoffer. Lyder det interessant, så har Bedre Bad – Bedre Energi Christiansfeld stor erfaring med installation og servicering af jordvarmeanlæg.

Jordvarmeanlægget i praksis

Graver man dybt nok ned i jorden, så er den faktisk altid varm. Hernede findes kilden til den ubegrænsede mængde energi, som et jordvarmeanlæg kan producere. Typisk vil vi grave varmeslangerne 1 – 1,5 meter ned i jorden, da man her vil opnå frostfri jord. Rørene er fyldt med væske, som automatisk bliver varmet op af jordens naturlig varme. Det er en omfattende, men simpel proces at få lagt varmerørene ned i jorden. Når det indledende arbejde er gjort, så har du sikret dig en billig og konsekvent varmekilde.

Når varmen er blevet opsamlet, så fungerer jordvarmepumpen lidt ligesom et køleskab. Hvor køleskabet transportere den varme luft ud af skabet, så virker varmepumpen stikmodsat. Her tages varmen fra rørene, og transportere ind i boligens varmtvandsbeholder eller ud i radiatorerne. Denne proces sker via en kompressor, og det er faktisk pga. kompressoren, som har givet navnet varmepumpe. Denne proces er mere eller mindre ens, uagtet hvilken varmepumpe du har installeret. Forskellen består kun i, hvorhenne fra varmen hentes.

Typisk kræver et jordvarmeanlæg, at man graver ca. 300 meter slanger ned i jorden. Men har du ikke en stor nok have til det, så er det slet ikke et problem. Der findes nemlig en anden løsning. Det er nemlig muligt at hente varmen via lodrette varmerør frem for de typiske varmeslanger. Her graver man et 100-150 meter dybt hul, hvorfra man kan hente varmen. Det gør det muligt at have et jordvarmeanlæg på en væsentligt mindre grund, men det er typisk dyrere end den almindelige løsning.

Hvis du er i tvivl om, hvilken form for jordvarmeløsning, som er den bedste til netop din grund, så kontakt os. Vi står klar med ekspertviden og gode råd. Sammen finder vi frem til den bedste løsning.

Typiske priser for en varmepumpeløsning

Et typisk jordvarmeanlæg koster typisk 120.00-170.000 kr. Den høje pris skyldes det store gravearbejde, som skal til for at få de 300 meter jordslange ned. Samtidigt skal der opsættes en unit med pumper, kompressor, varmeveksler, ventiler og andet automatik. Hvis du er interesseret i andre varmepumpeløsninger, så kan luft til vand varmepumper og luft til luft være en mulighed.

En luft til vand varmepumpe er typisk billigere at installere end jordvarmeløsningen. En typisk pris vil ligge på omkring 100.000-120.000 kr. Du kan læse mere om luft til vand varmepumper her.

Luft til luft varmepumper er mere velegnede til små huse, såsom sommerhuse. Færdiginstalleret ligger en typisk pris på ca. 40.000-50.000 kr. Du kan læse mere omkring luft til luft varmepumper her.

Sammenlignet med mange andre energikilder, så kan et jordvarmeanlæg levere alternativ energi i ubegrænsede mængder. Jordvarmeanlæg er en fordelagtig og sikker investering – der er mindre forurening, og udgifterne reduceres betydeligt sammenlignet med olie eller naturgas.

Kontakt Bjerndrup VVS og hør mere om dine muligheder med et jordvarmeanlæg.

Din lokale jordvarme-ekspert

Vi udfører opgaver indenfor jordvarme i Christiansfeld.

Læs mere om energiløsninger: