Bedre Bad - Bedre Energi - Kundekontakt og service

Brug for hjælp? – kontakt mig i dag:

Peter Hansen
Aut. VVS-installatør – Bedre Bad partner

Træpillefyr installation og service Christiansfeld

Med et træpillefyr får du en effektiv og miljørigtig forbrænding. Hvis du udskifter dit gamle olie- eller naturgasfyr med et pillefyr, kan du skære op til 50% af dine årlige varmeudgifter. Træpillefyret er nemlig et meget billigt alternativ til et traditionelt oliefyr eller naturgasfyr. Yderligere så kræver et træpillefyr meget lidt vedligeholdelse, og der anvendes træpiller som brændsel.

Bedre Bad - Bedre Energi - Pillefyr

Opvarmer din boligen og brugsvandet

Et pillefyr opvarmer boligen og brugsvandet på samme måde som et gas- og oliefyr. Den afgørende forskel er blot, at det ikke er olie eller naturgas der brændes i fyret, men derimod træpiller. Træpillerne er fremstillet af sammenpressede træspåner og savsmuld. Træpillefyret består af tre dele: Et magasin til træpillerne, brænderen og en kedel. De moderne træpillefyr fodrer automatisk træpiller fra magasinet til brænderen i takt med forbrændingen. Varmen herfra bruges til opvarmning af vandet i kedlen, og det bruges til opvarmning ligesom ved et olie- eller gasfyr. Du skal vide, at et træpillefyr fylder lidt mere plads end et oliefyr, og samtidigt skal du have opbevaringsplads til pillerne.

Ikke nok med at du sparer penge på varmeregningen med et træpillefyr, du får også et meget bedre CO2 regnskab. Du sparer nemlig miljøet CO2 udledning. Det skyldes at den CO2, som udledes ved forbrændingen, er optaget af træet mens det voksede. Det indgår derved bare i et naturligt kredsløb. Den CO2, der frigives ved afbrænding af både olie og gas, har derimod været bundet i undergrunden i tusindvis af år. Det øger derfor CO2-mængden i atmosfæren. Oveni dette, så bevirker moderne pillefyrs høje virkningsgrad, at miljøfordelen er endnu større. Det skyldes at pillefyret udnytter brændslet langt bedre end et aldrende olie- eller gasfyr.

En ekstra gulerod er, at du ved at skifte fra et olie- eller gasfyr til et nyt træpillefyr, også sparer en CO2-afgift.

Bedre Bad - Bedre Energi - Pillefyr

Energitilskud & Håndværkerfradrag

Den betydelige miljøforbedring betyder, at du kan søge om et energitilskud, hvis du vælger at udskifte et oliefyr med et træpillefyr. Størrelsen på tilskuddet afhænger af hvilket fyr du skifter fra, og hvilket fyr du skifter til, samt hvilket energiselskab du søger tilskud fra. Det er vigtigt at du husker at søge om tilskuddet inden du går i gang med arbejdet. Det er også muligt at søge om et håndværkerfradrag, nogle gange kaldet et servicefradrag, fra SKAT. Det kan bruges til at betale timelønnen, når du får installeret et træpillefyr.

Hvis du har brug for hjælp til at udfylde ansøgningerne, så står vi klar til at hjælpe dig. Vi har god erfaring med hele processen, og kan guide dig sikkert i gennem.

Bedre Bad - Bedre Energi - Pillefyr

Vælg det rigtige fyr

Når du skal vælge dit nye pillefyr, så er det en rigtig god ide at tage fat i en fagmand. Det første du skal være opmærksom på, er at fyret skal dimensioneres rigtig. Et alt for stort fyr, giver et mindre udbytte, hvilket betyder at du sparer mindre. Hvis fyret derimod er for småt, så kan det have besvær med at varme hele huset op. Derefter er det selvfølgelig vigtigt, at fyret bliver installeret og indstillet korrekt.

Til sidst er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger det helt rigtige fyr. Det er med træpillefyr, som med så meget andet. Prisen og kvaliteten følges ad. I sidste ende vil du opleve, at et billigt træpillefyr på sigt ender med at være den dyreste løsning. Det er dels pga. virkningsgraden i de forskellige fyr, men også fordi pillefyret bruger en smule strøm til fremføring af brændslet, rensefunktionen m.m., og her er det en fordel at vælge et energirigtigt fyr, frem for en strømsluger.

Derudover skal du være opmærksom på om din bolig er underlagt nogle kommunale regler, som forhindrer dig i at skifte til et pillefyr. Ligesom med energitilskuddet, så hjælper vi dig gerne med at undersøge om det er tilfældet.

close
Din bestilling
close
Udfyld kontaktoplysninger
close
Navn
Email
Telefon
Adresse
Postnummer
By
OBS!
Dette er en bestilling, som først er bindende, når vi har bekræftet din ordre. Priserne er inkl. levering og montering. Du modtager først en faktura efter vi har leveret og monteret din bestilte løsning. Vi kontakter dig inden for 1 hverdag om leveringstidspunkt, der passer dig, og evt. særlige forhold samt den endelige pris.
Kontakt os i dag
close-primary

Kontakt os i dag

Telefon 74 56 85 48
info@bjerndrupvvs.dk

Eller vil du gerne ringes op?

Udfyld kontaktformularen, så vender vi retur.

    Navn

    Email

    Telefon