Bedre Bad - Bedre Energi - jordvarme

Brug for hjælp? – kontakt mig i dag:

Peter Hansen
Aut. VVS-installatør – Bedre Bad partner

Jordvarme installation og service Christiansfeld

Vi sørger for totalløsningen til etablering af jordvarme

Efter installationen af jordvarmeanlægget, er det faktisk en af de billigste opvarmningsformer på markedet. Det skyldes at jordvarmeanlægget høster jordens energi, og bruger den til opvarmning af boligen. Jordvarmeanlægget kan nemlig udnytte de ubegrænsede mængder energi, som solen tilfører jorden i løbet af sommermånederne. Energien forsvinder ikke i løbet af vinteren, og kan derfor udnyttes hele året. F.eks. kan energien anvendes via et varmvandsanlæg, som overfører varmen ud i boligen.

Bedre Bad - Bedre Energi - jordvarme

Skifter til et varmepumpeanlæg

Jordvarmeanlægget indsamler energien fra jorden via nedgravede varmeslanger i haven. Hvis du har et gammelt oliefyr, og skifter til et varmepumpeanlæg, så kan du spare op til 50% på varmeregningen. Samtidigt reducerer du dit CO2-udslip med op til 65% ift. Fossile brændstoffer. Lyder det interessant, så har Bedre Bad – Bedre Energi Christiansfeld stor erfaring med installation og servicering af jordvarmeanlæg.

Bedre Bad - Bedre Energi - jordvarme

Jordvarmeanlæg i praksis

Graver man dybt nok ned i jorden, så er den faktisk altid varm. Hernede findes kilden til den ubegrænsede mængde energi, som et jordvarmeanlæg kan producere. Typisk vil vi grave varmeslangerne 1 – 1,5 meter ned i jorden, da man her vil opnå frostfri jord. Rørene er fyldt med væske, som automatisk bliver varmet op af jordens naturlig varme. Det er en omfattende, men simpel proces at få lagt varmerørene ned i jorden. Når det indledende arbejde er gjort, så har du sikret dig en billig og konsekvent varmekilde.

Når varmen er blevet opsamlet, så fungerer jordvarmepumpen lidt ligesom et køleskab. Hvor køleskabet transportere den varme luft ud af skabet, så virker varmepumpen stikmodsat. Her tages varmen fra rørene, og transportere ind i boligens varmtvandsbeholder eller ud i radiatorerne. Denne proces sker via en kompressor, og det er faktisk pga. kompressoren, som har givet navnet varmepumpe. Denne proces er mere eller mindre ens, uagtet hvilken varmepumpe du har installeret. Forskellen består kun i, hvorhenne fra varmen hentes.

Bedre Bad - Bedre Energi - jordvarme

Mange løsninger

Typisk kræver et jordvarmeanlæg, at man graver ca. 300 meter slanger ned i jorden. Men har du ikke en stor nok have til det, så er det slet ikke et problem. Der findes nemlig en anden løsning. Det er nemlig muligt at hente varmen via lodrette varmerør frem for de typiske varmeslanger. Her graver man et 100-150 meter dybt hul, hvorfra man kan hente varmen. Det gør det muligt at have et jordvarmeanlæg på en væsentligt mindre grund, men det er typisk dyrere end den almindelige løsning.

Hvis du er i tvivl om, hvilken form for jordvarmeløsning, som er den bedste til netop din grund, så kontakt os. Vi står klar med ekspertviden og gode råd. Sammen finder vi frem til den bedste løsning.

Bedre Bad - Bedre Energi - jordvarme

Pris på jordvarmeanlæg og varmepumper

Et jordvarmeanlæg koster 120.00-170.000 kr. Den høje pris skyldes det store gravearbejde, som skal til for at få de 300 meter jordslange ned. Samtidigt skal der opsættes en unit med pumper, kompressor, varmeveksler, ventiler og andet automatik. Hvis du synes det er mange penge, så kan du alternativt overveje en varmepumpeløsning som luft til vand-varmpumpe eller luft til luft-varmepumpe.

En anden varmepumpe

En luft til vand varmepumpe er i mange tilfælde en billigere energiløsning sammenlignet med jordvarme. En pris vil ligge på omkring 100.000-120.000 kr. Du kan læse mere om luft til vand varmepumper her.

Luft til luft varmepumper er mere velegnede til små huse eller et sommerhus. Færdiginstalleret ligger en pris på ca. 40.000-50.000 kr.

Sammenlignet med mange andre energikilder, så kan et jordvarmeanlæg levere alternativ energi i ubegrænsede mængder. Jordvarmeanlæg er en fordelagtig og sikker investering – der er mindre forurening, og udgifterne reduceres betydeligt sammenlignet med olie eller naturgas.

Kontakt Bjerndrup VVS og hør mere om dine muligheder med et jordvarmeanlæg. Vi udfører opgaver indenfor jordvarme i Christiansfeld og omegn.

Din lokale jordvarme-ekspert

close
Din bestilling
close
Udfyld kontaktoplysninger
close
Navn
Email
Telefon
Adresse
Postnummer
By
OBS!
Dette er en bestilling, som først er bindende, når vi har bekræftet din ordre. Priserne er inkl. levering og montering. Du modtager først en faktura efter vi har leveret og monteret din bestilte løsning. Vi kontakter dig inden for 1 hverdag om leveringstidspunkt, der passer dig, og evt. særlige forhold samt den endelige pris.
Kontakt os i dag
close-primary

Kontakt os i dag

Telefon 74 56 85 48
info@bjerndrupvvs.dk

Eller vil du gerne ringes op?

Udfyld kontaktformularen, så vender vi retur.

    Navn

    Email

    Telefon