Håndværkerfradraget sparer dig penge

Træk VVS-arbejde fra i skat

Håndværkerfradrag er en kontakt besparelse på regningen fra din håndværker. Du kan trække håndværkerarbejde og serviceydelser fra i skat, når du bruger håndværkere i din helårsbolig eller sommerhus. I 2021 er rabatten steget og du kan nu få tilbagebetalt en væsentligt større del af lønsummen for håndværkerne. håndværkerfradraget blevet ændret, og der er nu mere fokus på håndværk, der giver en grønnere bolig.

Hvad ligger satsen for håndværkerfradraget på?

Servicefradraget og håndværkerfradraget ligger på 25.000 kr. pr. voksne person i husstanden i 2021. Dette er en markant stigning fra sidste år, hvor det lå på hhv. 6.200 kr. og 12.500 kr. Bor du sammen med en ægtefælle, vil i altså kunne spare op til 50.000 kr. på jeres håndværkerregning.

Håndværkerfradragets skatteværdi er ca. 26 % imens servicefradragets skatteværdi i 2021 er ca. 35 %.

Opgaver som hører under håndværkerfradraget

Vær opmærksom på at fradraget gælder for arbejdslønnen og ikke materialer og produkter. I forbindelse med vvs-arbejde hos Bjerndrup VVS kan du udnytte håndværkerfradraget til:

Du finder listen over godkendte hånværkerydelser, serviceydelser, og generel information om håndværkerfradraget på Skat's hjemmeside. Du må også meget gerne ringe til os, hvis du har spørgsmål.

Du kan nemt registrere dit håndværkerfradrag

Hver voksen person i husstanden kan bruge fradraget på henholdsvis håndværkerydelser og serviceydelser. Hver person skal betale deres regning elektronisk til håndværkeren eller til den person i husstanden, som har betalt regningen. Beløbet skriver du på din selvangivelse, og du skal have en faktura – eller en skriftlig erklæring, hvis arbejdet er udført af en privat person.