Spar penge med håndværkerfradraget

Træk VVS-arbejde fra i skat

Du kan trække håndværkerarbejde og serviceydelser fra i skat, når du bruger håndværkere i din helårsbolig eller sommerhus. I 2017 er håndværkerfradraget blevet ændret, og der er nu mere fokus på håndværk, der giver en grønnere bolig. Du kan dog stadig få en kontant besparelse på regningen fra håndværkeren.

BoligJobordning for 2016 & 2017

BoligJobordningen giver nu et fradrag på op til 6.000 kr. pr. person for serviceydelser i din bolig. Dette inkluderer f.eks. rengøring, vinduespudsning, havearbejde og børnepasning. Derudover kan du opnå et fradrag på op til 12.000 kr. pr. person for håndværksydelser, der skaber energibesparelser i din bolig. Med andre ord, så kan hver person få et fradrag på op til i alt 18.000 kr – dvs. i alt 36.000 kr. for et par.

Fradraget baseres på arbejdslønnen, og typen af arbejde skal findes på Skat liste over ydelser for service og energibesparelser. i forbindelse med VVS-arbejde kan du udnytte håndværkerfradraget for:

  • Energirådgivning til energiforbedringer
  • Installation eller forbedring af ventilation
  • Udskiftning eller reparation af fjernvarmeunits
  • Installation eller udskiftning af varmestyringsanlæg
  • Arbejde på solfangere, solceller og husstandsvindmøller
  • Installation af intelligent varme-, ventilations- og lysstyring
  • Reparation eller udskiftning af gasfyrskedler og varmeanlæg

Du finder listen over godkendte hånværkerydelser, serviceydelser, og generel information om håndværkerfradraget på Skat her. Du må også meget gerne ringe til os, hvis du har spørgsmål.

Du kan nemt registrere dit håndværkerfradrag

Hver voksen person i husstanden kan bruge fradraget på henholdsvis håndværkerydelser og serviceydelser. Hver person skal betale deres regning elektronisk til håndværkeren eller til den person i husstanden, som har betalt regningen. Beløbet skriver du på din selvangivelse, og du skal have en faktura – eller en skriftlig erklæring, hvis arbejdet er udført af en privat person.