VE-godkendt varmepumpe installatør Christiansfeld

Billig energiløsning med høj effektivitet

En varmepumpe kan både spare dig penge og give et langt bedre indeklima.

Med en forholdsvis lille investering er det muligt at tilslutte en varmepumpe til eksisterende varmesystemer som radiatorer eller gulvvarme. Varmepumper kan også kombineres med solvarme, solpaneler og varmtvandsbeholder.

Der er mange muligheder for at tilpasse anlægget, så det passer perfekt til dine behov. Hvis du har brug for hjælp til varmepumper eller har spørgsmål til priser, så er du altid mere end velkomne til at kontakte Bjerndrup VVS. Vi rådgiver om og etablerer varmepumpeløsninger i store dele af Midt- og Østjylland.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe udnytter energi fra enten jorden eller udeluften, hvorefter energien bruges til at opvarme boligen og brugsvand. Den oplagrede energi fra jord og luft er vedvarende og derfor er en varmepumpe en yderst miljøvenlig opvarmningsform - særligt hvis man sammenligner med oliefyr, gasfyr, elvarme osv.

Der findes 3 typer af varmepumper

En varmepumpe er et vidt begreb, da der findes 3 forskellige varmepumpeløsninger.

  • Jordvarmepumpe
  • Luft til vand varmepumpe
  • Luft til luft varmepumpe

Jordvarme, jordvarmepumpe og jordvarmeanlæg

Jordvarme minder på mange punkter om solpaneler, hvor solens energi opfanges og opvarmer en væske. Med jordvarmeanlæg har du dog fordelen af, at der ikke er nogle synlige paneler monteret på huset. Ved jordvarmeinstallation graves der typisk 300 meter slangesystemer ned i haven, hvor solens varme bliver indsamlet og afleveret i husets radiatorer. Læs mere om jordvarme her.

Luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe er billigere at etablere sammenlignet med jordvarme. Installationen kræver ingen større rørføring og det er derfor en billig varmepumpe til mellemstore og store ejendomme. Varmepumpen placeres udenfor huset, hvor en ventilator trækker udeluften ind i varmepumpen. Her sættes luften under højt tryk og energien trækkes ud. Luftens energi bruges til at opvarme en væske, hvorefter den sendes ind i boligens varmtvandsbeholder. Det er i varmtvandsbeholderen at brugsvand, vand til radiatorer/gulvvarme bliver opvarmet.

Luft til luft varmepumpe

Luft til luft varmepumpen er den billigste varmepumpe og egner sig bedst til sommerhuse eller helårsboliger med elvarme, der ligger udenfor områder med fjernvarme eller naturgas.

Luft til luft varmepumper placeres udendørs og her suges udeluften ind i varmepumpen. Herefter sættes luften under tryk, hvor luftens energiindhold ”trækkes” ud og bruges til at opvarme frisk indblæsningsluft. Den opvarmede luft blæses ind i boligen via et indendørs, væghængt unit.

Få personlig rådgivning i varmepumper

Du kan gøre brug af vores viden og kompetencer inden for varmepumper til boligen, sommerhus eller fritidsbolig. Vi rådgiver om og dimensionere varmepumpeløsningen efter dine behov, dit forbrug og ønsker.

Grøn energi er sund fornuft – og så er der store besparelser i det for dig som husejer.